Η Εταιρεία

Αγαπητοί επισκέπτες,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να μας επισκεφτείτε και να ενημερωθείτε για όσα έγιναν κατά την 45χρονη θητεία μας στην κατασκευή Ηλιακών Θερμοσιφώνων.

Τη δεκαετία του ΄70 οι καιροί ήταν δύσκολοι, γιατί όταν λέγαμε σε κάποιον ότι ασχολούμαστε με Ηλιακούς Θερμοσίφωνες μας έβλεπε σας εξωγήινους, αφού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κατασκευάζαμε μια συσκευή που ζεσταίνει το νερό μέχρι 90 βαθμούς, διατηρώντας το ζεστό ως και την επόμενη μέρα.

Φανταστείτε, ότι το πρώτο δείγμα που φέραμε από την Κύπρο το 1974, το τελωνείο του Πειραιά δεν ήξερε που να το κατατάξει, αν δηλαδή ήταν είδος πολυτελείας ή απαγορευμένο, αφού έθιγε τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τότε ΔΕΗ. Ακόμα και στις πολυκατοικίες που μέναμε εμείς και τα συγγενικά μας πρόσωπα, αν και τα διαμερίσματα ήταν ιδιόκτητα, οι διαχειριστές δεν άφηναν να τοποθετηθεί Ηλιακός Θερμοσίφωνας.

Για τον λόγο αυτό, το πρώτο δείγμα που θέλαμε να εγκαταστήσουμε το 1974 για να επιδεικνύουμε στους δυνητικούς μας πελάτες, παρακαλέσαμε την μητέρα ενός φίλου – και δέχτηκε – να βάλει σαν δείγμα στην ταράτσα του σπιτιού της στην περιοχή της Αμφιθέας, τον πρώτο ηλιακό θερμοσίφωνα που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα από την δικιά μας εταιρεία, κάτι που έμελλε να είναι η αρχή χωρίς τέλος και αφού κράτησαν στη συνέχεια οι διατυπώσεις για πέντε περίπου χρόνια.

Η επιχείρησή μας λειτούργησε κατά κανόνα ως ατομική, γι` αυτό στις 19/12/1979 κατατέθηκε δήλωση έναρξης επιτηδεύματος με αντικείμενο την κατασκευή Ηλιακών Θερμοσιφώνων, ενώ οι κατά καιρούς συνεταιρισμοί ή συνεργασίες δεν ευοδώθηκαν.

Μια επιχείρηση, που με την συνέπεια και την συμπάθεια στο πρόσωπό μας, εδραιωνόταν, βελτιωνόταν και αναπτυσσόταν με εξαγωγές σε διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να εγκατασταθούμε τελικά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στο Σχηματάρι το 1996.

Στα 45 αυτά ολόκληρα χρόνια που ασχολούμαστε με την κατασκευή και πώληση Ηλιακών Θερμοσιφώνων, περάσαμε και εφαρμόσαμε πολλές μεθόδους προώθησης τους, όπως την χρήση αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και διαφήμιση σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο, σε ειδικά περιοδικά για μηχανολόγους ή μηχανικούς , σε καταστήματα για να τα εκθέτουμε και τέλος σε πιο ζωντανές διαφημίσεις, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις με μαζικό ενδιαφέρον, όπως στο Ζάππειο, στην Έκθεση Σύγχρονης Κατοικίας την δεκαετία ’70, στον ΟΛΠ στον Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τέλος στο ΜΕΚ Παιανίας και στο Expo Athens. Όλα τα παραπάνω τα αντικατέστησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με αρκετά χαμηλότερο κόστος, το οποίο κόστος κερδίζει ο πελάτης, γιατί ως γνωστόν τα έξοδα προώθησης αλλά και τα ποσοστά των αντιπροσώπων μετακινούνται στο προϊόν και από εκεί στον πελάτη.

Βασική μας φιλοσοφία είναι ότι κάθε σπίτι πρέπει να απολαμβάνει τα οφέλη ενός Ηλιακού Θερμοσίφωνα, γι’ αυτό και μέσα από την ευρεία γκάμα των 120 προϊόντων που έχουμε προς διάθεση, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει απόλυτα σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική σας κατάσταση.

Έχουμε εγκαταστήσει περί τους 180.000 ηλιακούς θερμοσίφωνες στην Ελλάδα, ή αν θέλετε 360.000 τ.μ. ηλιακούς συλλέκτες, εξοικονομώντας ενέργεια που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με ρεύμα μια μεγάλη πόλη – όπως είναι η Λάρισα – για έναν ολόκληρο χρόνο.

Τα προϊόντα μας είναι εξ ολοκλήρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κατασκευής και συνοδεύονται απ’ όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις που διέπουν την ορθή λειτουργία των ηλιακών συστημάτων (SolarKeymark, CE,  ISO, Ενεργειακή Επισήμανση), κατασκευασμένα σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Όλα μας τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, σεβόμενοι την ανάγκη της φύσης για πλήρη αφομοίωσή τους, χωρίς να βλάπτεται η περιβαλλοντική ισορροπία.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη.

Για την SOL-Violaris,

Κώστας Βιολάρης

——–

Η Ιστορία μας

1979
Είναι το έτος ίδρυσης της εταιρείας μας με έναρξη επιτηδεύματος στις 19/12/1979 από τον Κώστα Βιολάρη. Οπλισμένοι με πενιχρά εργαλεία, αλλά και φορτωμένοι με πολύ αισιοδοξία για το μέλλον, τολμήσαμε να ξεκινήσουμε μια νέα βιοτεχνία, κατασκευάζοντας πρώτοι στην Ελλάδα ηλιακό θερμοσίφωνα εξ’ ολοκλήρου από χαλκό.
1983
Συμμετέχουμε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στην Έκθεση Συγχρόνου Κατοικίας στο Ζάππειο. Μέσο της εποικοδομητικής συνεργασίας μιας ομάδας τεχνικών και τεχνοκρατών, παρουσιάσαμε για πρώτη φορά την νέα μας κατασκευή, τον πρώτο ηλιακό θερμοσίφωνα με επισμάλτωση (GLASS). Σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία, με τις παραγγελίες που κλείσαμε να είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της εποχής.
1985
Στα πλαίσια της ανησυχίας μας για την βελτίωση του προϊόντος μας, κάναμε απ’ ευθείας εισαγωγή των πρωτοποριακών συλλεκτών LORDAN από το Ισραήλ. Έτσι, φτιάξαμε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με διεθνή πρότυπα, χωρίς η τιμή του να υπερβαίνει τα κατασκευασμένα στην Ελλάδα.
1989
Οι πρώτες μας εξαγωγές είναι γεγονός. Ιταλία, Ισπανία και Κύπρος είναι οι πρώτες χώρες που εισήγαγαν τα προιόντα μας.
1998
Ολοκληρώνει τις σπουδές του στα Οικονομικά και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην επιχείρηση ο γιος του Κώστα Βιολάρη, Ανδρέας.
2023
Φέτος είναι η χρονιά που κλείνουμε 44 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, έχοντας πια εδραιωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες όπως είναι η Πορτογαλία, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ιταλία.

0

Εξυπηρετούμενα Άτομα

0

Εξοικονόμηση €

0

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

0

Εξοικονόμηση kW
No results found...
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !
X
Call Now Button