Συχνές Ερωτήσεις

Απαντήσεις στις πιο συχνές σας ερωτήσεις

Διαβάστε απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα πελατών μας. Αν δεν βρείτε την απάντηση στο δικό σας ερώτημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γενικές Ερωτήσεις

Πόσα κερδίζω με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;
Με την χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα επιτυγχάνουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και εξοικονόμηση χρημάτων. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από την ποιότητα κατασκευής του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα και των ηλιακών συλλεκτών
Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος;
Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι κλειστού κυκλώματος (να λειτουργεί με αντιψυκτικό υγρό) γιατί αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και έτσι προστατεύονται οι ηλιακοί συλλέκτες. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος έχουν 50% μεγαλύτερο όριο ζωής και τον μέγιστο δυνατό βαθμό απόδοσης.
Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας GLASS;
Ηλιακοί θερμοσίφωνες GLASS ονομάζονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες των οποίων το θερμοδοχείο (μποιλερ) έχει εσωτερική επίστρωση ελαστικού σμάλτου. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η δεξαμενή νερού από ρωγμές λόγω συστολής και διαστολής, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που το εύρος της διαφοράς θερμοκρασίας είναι μεγάλο.
Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας;
Λέγοντας "ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας" σημαίνει ότι λειτουργεί με ήλιο και με ρεύμα.
Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας;
Λέγοντας "ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας" σημαίνει ότι εκτός από τη λειτουργία του με ήλιο και με ρεύμα, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το καλοριφέρ.
Τι σημαίνει απλός χάλκινος συλλέκτης και τι επιλεκτικός συλλέκτης τιτανίου;
Οι επιλεκτικοί συλλέκτες του ηλιακού θερμοσίφωνα, συγκρινόμενοι με τους απλούς ηλιακούς συλλέκτες, αποδίδουν περισσότερο κατά 15% – 30% . Οι επιλεκτικοί συλλέκτες με ειδική επίστρωση τιτανίου, είναι η νέα γενιά ηλιακών συλλεκτών και μας προσφέρουν απορρόφηση της άμεσης και έμεσης ακτινοβολίας, ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών, καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία.
Με τι κριτήριο θα επιλέξω το μέγεθος του δοχείου νερού που πρέπει να έχει ο ηλιακός θερμοσίφωνας;
Το μέγεθος του δοχείου νερού (χωρητικότητα σε λίτρα) εξαρτάται καθαρά από το πόσα άτομα πρόκειται να κάνουν χρήση του ζεστού νερού. Για μια 4μελή οικογένεια, το κατάλληλο μέγεθος είναι τα 160-200 λίτρα, ενώ για ένα ζευγάρι ενδείκνυνται τα 120 λίτρα.
Τι προσφέρει το αντιψυκτικό υγρό που περιέχει μέσα η συσκευή;
Κατά τους χειμερινούς μήνες, που η θερμοκρασία ειδικά τη νύχτα μπορεί να πέσει κάτω των 0°C, το αντιψυκτικό υγρό (που δεν παγώνει ποτέ) δεν επιτρέπει ούτε στον θερμικό φορέα να παγώσει και έτσι προστατεύονται οι ηλιακοί συλλέκτες από το σπάσιμο των σωλήνων. Αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού υγρού στο θερμικό του φορέα, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος να σπάσουν οι σωληνώσεις από τον παγετό.
Γιατί η συντήρηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι απαραίτητη;
Όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές και μηχανές, έτσι και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες πρέπει να συντηρούνται, ώστε να μας εξασφαλίζουν καλή απόδοση και λειτουργία. Κάνοντας σε τακτά διαστήματα service, όπως αυτά ορίζονται από την εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρεία, συντηρούμε σωστά τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα, ώστε να αντέξει στον χρόνο και να μας προσφέρει ζεστό νερό για περισσότερα χρόνια. Κάνοντας το service, με εξειδικευμένο συνεργείο, είστε σίγουροι ότι ελέγχεται η αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής, ότι γίνεται η αλλαγή της ράβδου μαγνησίου που περιέχει η δεξαμενή νερού (μπόιλερ) και τέλος ότι ελέγχεται η όλη σωστή λειτουργία του συστήματος.
Γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει χαμηλή απόδοση και δεν λειτουργεί κανονικά;
Σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες μπορεί να είναι: 1. χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής. 2. πολύ μικρός χρόνος επαφής ηλιακών ακτίνων με τον ηλιακό συλλέκτη 3. ανεπαρκής ηλιοφάνεια ή πυκνή συννεφιά (συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες) 4. κακής ποιότητας ηλιακοί συλλέκτες
Τι απόδοση έχει ο ηλιακός θερμοσίφωνας τις ημέρες που έχει συννεφιά;
Ο ηλιακοί θερμοσίφωνες με επιλεκτικούς συλλέκτες (με επίστρωση τιτανίου), έστω και με 50% συννεφιά, μας δίνουν ζεστό νερό θερμοκρασίας 30° - 40°C.

Τι πρέπει να προσέξετε

Nα είναι 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ και όχι στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία.
Πριν απο οποιαδήποτε αγορά σας Ηλιακού Θερμοσίφωνα, ζητήστε οπωσδήποτε αν αναγράφεται πάνω στο προιόν η ένδειξη MADE IN GREECE καθώς και η Ελληνκή σημαία. Σε διαφορετική περίπτωση, το προιόν που θα αγοράσετε θα είναι είτε Σκοπιανό, είτε Βουλγάρικο.
Nα έχει εξωτερική επένδυση από χάλυβα επικαλυμμένο με ηλεκτροστατική βαφή (RAL) ή ανοξείδωτο 316 (INOX)
Τα μετάλλα αυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε παραθαλάσσιες περιοχές, σε υγρά κλίματα και στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Το κλειστό κύκλωμα αντιψυκτικού υγρού να προστατεύεται από μανδύα (jacket)
Όταν το κλειστό κύκλωμα αντιψυκτικού υγρού προστατεύεται από μανδύα (jacket), λειτουργεί σωστά ακόμη και όταν κάνει παγωνιά και ταυτόχρονα να προστατεύει τους συλλέκτες από τα άλατα του νερού, τα οποία ως γνωστόν ευθύνονται για το βούλωμα των σωληνώσεων των συλλεκτών.
Να έχει μόνωση πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας και πάχους
Όταν το μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα έχει μόνωση πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας και πάχους (τουλάχιστον 45-50 χιλιοστών), τότε εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες -30°C (υπό το μηδέν)
Η μεταλλική κατασκευή της δεξαμενής του να είναι πάχους 3 χιλιοστών
Όταν η μεταλλική κατασκευή του μποιλερ είναι πάχους 3.0 χιλιοστών και είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές DIN 4800-5, τότε αντέχει στις υψηλές πιέσεις του δικτύου ύδρευσης καθώς και στις υψηλές θερμοκρασίες κατά τους θερινούς μήνες
Το δοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι εσωτερικά επενδεδυμένο (επισμαλτωμένο) με DURO SMALT ELASTIC
Αυτή η μέθοδος (GLASS) θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη για την ιδιαίτερη ελαστικότητα που έχει και για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά, ώστε να προστατεύει τη δεξαμενή από ρωγμές λόγω συστολών και διαστολών
Οι ηλιακοί συλλέκτες θα πρέπει να διαθέτουν οπές εξαερισμού
Προς αποφυγή δημιουργίας εσωτερικών υδρατμών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, οι ηλιακοί συλλέκτες θα πρέπει να διαθέτουν οπές εξαερισμού, ιδιαίτερα τον χειμώνα σε υγρά κλίματα. Αν δεν υπάρχουν οπές εξαερισμού, τότε οι παραγόμενοι υδρατμοί δημιουργούν διάβρωση στον απορροφητή του συλλέκτη.
Η χάλκινη επιφάνεια του ηλιακού συλλέκτη να είναι με επίστρωση τιτανίου
Επίσης το γιαλί να είναι άθραυστο (SOLAR TEMPERED GLASS 4,0 χιλιοστών) για αντοχή στο χαλάζι και ειδικών κρυστάλλων (για να ελαχιστοποιούνται οι επανακλάσεις της άμεσης ακτινοβολίας)
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης εφεδρικού στοιχείου θέρμανσης
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης εφεδρικού στοιχείου θέρμανσης, το οποίο να μπορεί να συνδέεται με το καλοριφέρ, επιτυγχάνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη οικονομία. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας.
Οι χαλκοσωλήνες και ο απορροφητής του ηλιακού συλλέκτη να είναι συγκολλημένοι με υψίσυχνα (δηλαδή με την μέθοδο Ultrasonic)
Οι χαλκοσωλήνες και ο απορροφητής του ηλιακού συλλέκτη να είναι συγκολλημένοι με υψίσυχνα (δηλαδή με την μέθοδο Ultrasonic), ώστε να μη υπάρχουν απώλειες, να επιτυγχάνεται απόλυτη μεταφορά της θερμότητας και ο ηλιακός συλλέκτης να έχει την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.
Να έχει πιστοποιητικό βαθμού απόδοσης (test report) από Διεθνές Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο
Να έχει πιστοποιητικό βαθμού απόδοσης (test report) από Διεθνές Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο (SolarKeymark, Δημόκριτος, Ενεργειακό Πιστοποιητικό). Όσα πιό πολλά πιστοποιητικά ποιότητας διαθέτει ένα σύστημα ηλιακού θερμοσίφωνα, τόσο πιό σίγουροι είμαστε για την ποιότητά του, τη διάρκεια ζωής και την απόδοσή του.
Live Chat
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το chat του messenger, ώστε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.
Email Us
Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας email στο info@sol-violaris.com και θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Call us
Ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας είναι το τηλέφωνο. Καλέστε μας στο 210.6613143 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !
X
Call Now Button