Η Εταιρία

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να μας επισκεφτείτε και να ενημερωθείτε για όσα έγιναν κατά την 39χρονη θητεία μας κατά την ενασχόληση με την κατασκευή Ηλιακών Θερμοσιφώνων.

Στις αρχές της 10ετίας του '70 οι καιροί ήταν δύσκολοι, γιατί όταν λέγαμε σε κάποιον ότι ασχολούμαστε με ηλιακούς θερμοσίφωνες μας έβλεπε σας εξωγήινους, αφού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κατασκευάζουμε μια συσκευή που θα ζεσταίνει το νερό μέχρι 90 βαθμούς και που μπορεί να το κρατάει ζεστό ως την επόμενη μέρα.

Φανταστείτε, ότι το πρώτο δείγμα που φέραμε από την Κύπρο το 1974, το τελωνείο του Πειραιά δεν ήξερε που να το κατατάξει, αν δηλαδή είναι είδος πολυτελείας ή απαγορευμένο, αφού έθιγε τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τότε ΔΕΗ. Ακόμα και στις πολυκατοικίες που μέναμε εμείς και τα συγγενικά μας πρόσωπα, οι διαχειριστές δεν άφηναν να τοποθετηθεί ηλιακός θερμοσίφωνας, αν και τα διαμερίσματα ήταν ιδιόκτητα.

Γι αυτό, το πρώτο δείγμα που θέλαμε να εγκαταστήσουμε για να επιδεικνύουμε στους πελάτες, παρακαλέσαμε την μητέρα ενός φίλου - και δέχτηκε - να βάλει σαν δείγμα στην ταράτσα του σπιτιού του στην περιοχή της Αμφιθέας, τον πρώτο ηλιακό θερμοσίφωνα που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα από την δικιά μας εταιρεία το 1979, κάτι που έμελλε να είναι η αρχή χωρίς τέλος και αφού κράτησαν οι διατυπώσεις για πέντε περίπου χρόνια.

Η επιχείρησή μας λειτούργησε κατά κανόνα ως ατομική, γι αυτό στις 19/12/1979 κατατέθηκε δήλωση έναρξης επιτηδεύματος με αντικείμενο την κατασκευή Ηλιακών Θερμοσιφώνων, ενώ οι κατά καιρούς συνεταιρισμοί ή συνεργασίες δεν ευοδώθηκαν.

Η επιχείρηση, με την συνέπεια και την συμπάθεια στο πρόσωπό μας, εδραιωνόταν, βελτιωνόταν και αναπτυσσόταν με εξαγωγές σε διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να εγκατασταθούμε τελικά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στην Παιανία.

 Έχουμε εγκαταστήσει περί τους 90.000 ηλιακούς θερμοσίφωνες στην Ελλάδα, ή αν θέλετε 81.000 τ.μ. ηλιακούς συλλέκτες, εξοικονομώντας ενέργεια που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με ρεύμα μια μεγάλη πόλη - όπως είναι ο Βόλος και η Πάτρα - για έναν ολόκληρο χρόνο.

Όλα μας τα προιόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, σεβόμενοι την ανάγκη της φύσης για πλήρη αφομοίωσή τους, χωρίς να βλάπτεται σε καμία περίπτωση η περιβαντολογική ισορροπία.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη,

Κώστας Βιολάρης

 


Ιστορικό

1979

Το 1979 μια ομάδα τεχνικών, αποτελούμενη από τον Κώστα Βιολάρη, τον Δημήτρη Σαγάνη και τον Σάκη Σαγάνη, αποχωρήσαμε από μια εταιρεία όπου από 3ετίας εργαζόμασταν. Οπλισμένοι με πενιχρά εργαλεία, αλλά και φορτωμένοι με πολύ αισιοδοξία για το μέλλον, τολμήσαμε να ξεκινήσουμε μια νέα βιοτεχνία, κατασκευάζοντας πρώτοι στην Ελλάδα ηλιακό θερμοσίφωνα εξ’ ολοκλήρου από χαλκό.
  

1979

Πηγαίνοντας προς τον σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και κοντά στην εφημερίδα Το Έθνος (Παναγούλη και Εμ. Μπενάκη), μπορεί να προσέξει κάποιος στην σκεπή ενός σπιτιού έναν από τους πρώτους δέκα ηλιακούς θερμοσίφωνες που φτιάξαμε το 1979. Παραμένει σε λειτουργία ακόμα και σήμερα.
  

1979

Έκθεση Συγχρόνου Κατοικίας – Ζάππειο Μέγαρο, Ιανουάριος 1979. Μέσο της εποικοδομητικής συνεργασίας μιας ομάδας τεχνικών και τεχνοκρατών, παρουσιάσαμε για πρώτη φορά την νέα μας κατασκευή, τον πρώτο ηλιακό θερμοσίφωνα με επισμάλτωση (GLASS). Σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία, με τις παραγγελίες που κλείσαμε να είναι αρκετές για τα δεδομένα της εποχής.
    

1980

Το 1980, με την ευγενική προσφορά του διαφημιστικού γραφείου METRON advertising, όπου επικεφαλής της ήταν ο Τόνυ Βλαβιανός, με την Αντωνία Βλαβιανού στις μακέτες και τον Μάριο Βλαβιανό ως φωτογράφο, κατορθώσαμε και βγήκαμε στην αγορά με ένα πολύ καλό για την εποχή φυλλάδιο. Έτσι, δίνοντας το όνομα SOL και φιλοτεχνώντας το γνωστό μας πια λογότυπο, λάβαμε μέρος στην έκθεση Συγχρόνου Κατοικίας που γινόταν τότε στο Ζάππειο. Δίπλα σε μεγάλα ονόματα της εποχής, καταφέραμε να τους ανταγωνιστούμε, κλείνοντας κάποιες πολύ καλές δουλειές.
    

1983

Το 1983, εκτός από τις βελτιώσεις στην απόδοση των ηλιακών, φτιάξαμε σε συνεργασία με τον συνάδελφο Μπάμπη Ζηνοβίου – κατασκευαστή των ηλιακών θερμοσιφώνων LAVA - τον ηλιακό θερμοσίφωνα COMPACT ΒΑΒΥ, στα 100 λίτρα. Η τιμή του ήταν τόσο χαμηλή, που η απόσβεσή του κυριολεκτικά γινόταν σε ένα μόλις χρόνο.
  

 1984

Το 1984 ο κύκλος εργασιών αυξάνεται και για φορολογικούς λόγους ιδρύουμε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με τον διακριτικό τίτλο SOL ΕΠΕ.


    

1987

Στα πλαίσια της ανησυχίας μας για την βελτίωση του προϊόντος μας, κάναμε απ’ ευθείας εισαγωγή συλλεκτών LORDAN από το Ισραήλ. Έτσι, φτιάξαμε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με διεθνή πρότυπα, χωρίς η τιμή του να ξεπερνάει τα εδώ κατασκευασμένα.
    

1994

Με την συμπλήρωση 15 χρόνων από την έναρξη των εργασιών, φιλοτεχνούμε με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή αυτή τη φορά, ένα ας το πούμε αναμνηστικό.
  

 1997

Ανασκουμπωνόμαστε και με τις δικές μας πια δυνάμεις και με νέο αίμα, πατήρ και υιός συνεχίζουμε εως και σήμερα, έχοντας στο μεταξύ αποκτήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παιανία. Νέα γενιά λοιπόν και με δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, προχωρούμε ακάθεκτοι να εξελισσόμαστε, στρέφοντας τα βλέμματά μας εκτός από την ελληνική αγορά, στις εξαγωγές ηλιακών θερμοσιφώνων στην Τυνησία, στην Κύπρο και στην Πορτογαλία.

Open Chat.
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start